Bert Vervaet

Bert Vervaet
email
bert.vervaet@dsmg.be
info

Bert Vervaet (°Zaffelare, 1945) is licentiaat in de sociologie, doctorandus in de theologie (schola maior, Leuven) en licentiaat in de godsdienstwetenschappen. Hij was leraar godsdienst, recht en filosofie in Boom, Hasselt, Wachtebeke, Zele en Zelzate. Al sinds zijn prille jeugd is hij bezig met plaatselijke geschiedenis. Al even lang is hij een fervente tuinliefhebber. Zijn belangrijkste interesse is van kennissociologische aard: hoe de sociale en culturele omgeving ons denken en doen bepaalt. Hij doet historische opzoekingen, schrijft en gidst. Hij wil vooral achtergrondinformatie geven, waardoor mensen hun eigen omgeving beter verstaan.

Na de dood van Eric Schepens in 2004 werd hem gevraagd om de algemene leiding van DSMG op zich te nemen en enkele maanden later werd hij voorzitter.

Zijn rol is nog steeds de algemene coördinatie, waarbij gelukkig al een aantal aspecten zijn overgenomen door andere medewerkers. Bert doet de eerste sortering van de giften en verdeelt die onder de afdelingen, hij nummert de boeken in de bibliotheek, probeert contact te houden met alle medewerkers en vertegenwoordigt DSMG bij allerlei instanties.

tel
+32 9 355 91 75
functie
voorzitter DSMG