Bibliotheek

Reeds 50 jaren brengen mensen boeken en documentatie aan, waardoor het DSMG momenteel een mooi aanbod heeft van boeken en verrassende documentatie over de geschiedenis, het leven en werken in onze streek. Deze staan ter beschikking van wie meer wil weten over zijn streekgeschiedenis. 

Waar voorheen een zeer ruim spectrum aan boeken werd verzameld, zijn we heden ten dage genoodzaakt ons steeds meer op onze eigen streek te richten. We houden niettemin rekening mee dat de geschiedenis niet stopt aan een grens van een dorp, gemeente, stad of provincie, maar eveneens is het niet noodzakelijk om alles in huis te hebben als er in de nabijheid een goed werkende centrum is dat meer gespecialiseerd. Wij hoeven bv. niet alle schoolboeken te hebben, als er een gespecialiseerd schoolmuseum is in Gent.

Onze aandacht is in de eerste plaats gericht op Gent en al zijn deelgemeenten én de fusiegemeenten Lochristi en Destelbergen, want dit is het werkingsgebied van de Heemkundige en Historische kring Gent en van de Heemkundige Kring De Oost-Oudburg. In tweede instantie komen de  aangrenzende gemeenten in aanmerking. Voorts verzamelen we ook boeken en documenten met betrekking tot Oost-Vlaanderen. 

Wanneer u kan komen en hoe u ons kan vinden bij bereikbaarheid. Gelieve ons reglement na te lezen, zodat u rekening kan houden met enkele basisregels van het huis. Klare afspraken maken goede vrienden.

Weet dat u welkom bent, hoe vroeger u ons documentatiecentrum ontdekt hoe eerder u het nut ervan zal ontdekken.
Onze medewerkers zijn blij en trots dat hun werk u verder zal helpen in uw zoektocht in onze streekgeschiedenis.

Laatste aanpassing: 3 juni 2020