Bibliotheek

Reeds 47 jaren brengen mensen boeken en documentatie aan, waardoor het DSMG momenteel een mooi aanbod heeft van boeken en verrassende documentatie over de geschiedenis, het leven en werken in onze streek. Deze staan ter beschikking voor wie meer wilt weten over zijn streekgeschiedenis. 

Waar voorheen een zeer ruim spectrum aan boeken werd verzameld, zijn we anno 2017, genoodzaakt ons steeds meer op onze eigen streek te richten. We houden desniettemin in het oog dat de geschiedenis niet stopt aan een grens van een dorp, gemeente, stad of provincie, maar eveneens is het niet noodzakelijk om alles in huis te hebben als er in de nabijheid een goed werkende centrum is die meer gespecialiseerd is in bepaalde onderwerpen. Wij hoeven bv. niet alle schoolboeken te hebben, als er een gespecialiseerd schoolmuseum is in Gent.

Onze ogen zijn op de eerste plaats gericht naar Gent en al zijn deelgemeenten en de fusiegemeenten Lochristi en Destelbergen, want dit is het werkingsgebied van de Heemkundige en Historische kring Gent en van de Heemkundige Kring De Oost-Oudburg. In tweede instantie lonken we naar alles uit de eraan grenzende gemeenten en vervolgens aanvaarden we ook boeken en documenten met betrekking op Oost-Vlaanderen. Tenslotte houden we ook heel wat bij van wat binnenkomt met betrekking tot West-, Zeeuws- en Frans-Vlaanderen, omdat dit behoorde tot het Oude Graafschap Vlaanderen.

Wanneer u kan komen vindt u onderaan deze pagina en hoe u ons kan vinden bij bereikbaarheid. Gelieve ons reglement na te lezen, zodat u rekening kan houden met enkele basisregels van het huis. Klare afspraken maken goede vrienden.

Weet dat u welkom bent, hoe vroeger u ons documentatiecentrum ontdekt hoe eerder u het nut ervan zal ontdekken.
Onze medewerkers zijn blij en trots dat hun werk u verder zal helpen in uw zoektocht in onze streekgeschiedenis.

Laatste aanpassing: 09 juni 2019