Digitalisatie van Video's en films

Digitalisatie van Video's en films

Ingediend door Louis Gevaert op ma, 04/12/2017

Met onze vrijwilliger Jan Driessens is in het DSMG een nieuwe afdeling gestart in lokaal 1.3.

AUVID, AU-VI-D staat voor Audio-Visueel-Drager. Daar willen we meer aandacht voor wat we bewaren aan muziek, video's en films. Niet alleen een opsomming maken, maar ook naar de toekomst gericht, goed bewaren en indien mogelijk door 'digitalisatie' openstellen voor vlot gebruik in onderzoek en bruikbaar bij lezingen.

Uiteraard brengt dit kosten mee en daarvoor zoeken we natuurlijk sponsoring. Wie kan daaraan meehelpen?

Prov. Oost-VlaanderenMet de provincie zijn we in 2017 nog een samenwerkingsakkoord aangegaan, waardoor er € 2000,00 ter beschikking kwam. Daarmee konden we al starten, maar dit is uiteraard niet genoeg, we hebben minstens het dubbele nodig. Het DSMG legde € 1000,00 bij. Er werd geïnvesteerd in een vlotte pc met een groot scherm. Wie kan mee helpen zoeken naar meer euro's voor dit project?

Erfgoed ViersprongIn 2018 hebben we subsidie (€ 1500,00) gezocht en gevonden bij Erfgoed Viersprong, waardoor we onze digitalisering verder konden zetten. Ook het DSMG legde € 1500,00 bij.

DSMGIn 2019 heeft het DSMG geïnvesteerd in een QNAP TS 563B 6x 4 TB om de gedigitaliseerde filmfragmenten veiliger te bewaren en vlotter de fragmenten te kunnen bewerken.

Wie nog ideeën heeft of zijn inzamelactie nog wilt afstemmen mailt naar louis.gevaert@dsmg.be

Laatste bewerking: 25 mei 2019