Personalia

Elk artikel dat een persoon als onderwerp heeft wordt door Raimond Eedens geklasseerd in 30 m rekken met archiefdozen en 9 metalen ladenkasten.

Het monnikenwerk van onze medewerkers resulteert voor dit onderwerp in minstens 16.000 zorgvuldig geklasseerde namen, die elke dinsdag en donderdag nog groeit en eveneens op zondag kan geconsulteerd worden.

Het klassement is alfabetisch voor de familienamen die aan elkaar geschreven zijn. indien van elkaar geschreven, dan zijn ze bij de eerste letters van het stamwoord. Volgende voorbeelden verduidelijken: Bakker Sierens vind je in de archiefdoos SIE, apotheker Jan Van de Berghe zoek je in de archiefdoos waar BER op staat, terwijl Vander Straeten in de archiefdoos STR te vinden is, maar Vanderstraeten in één van de archiefdozen VAN.

Raimond sorteert in Personalia  Raimond sorteert elke week tientallen documenten

Nieuw eind 2023:

Luc Haelterman een nieuwe vrijwilliger in het DSMG heeft als taak op zich genomen om het archief personalia alfabetisch op te lijsten, zie hier een eerste resultaat: Personalia eerste dozen

Hadewijch Lekens heeft voor het DSMG een lijst gemaakt van de meer dan 2000 artikelen die Luc Lekens geschreven heeft. Zij gaf in oktober de zeven archiefdozen met die artikels af in het DSMG.
Wie er even wilt in zoeken: Luc Lekens 2000 artikels

7 archiefdozen Luc Lekens

 

 

 

 

Laatste wijziging: 18 januari 2024