Opzoekmogelijkheden

Hulp medewerkers en opzoekmogelijkheden

Elke zondag zijn er verschillende medewerkers in de bibliotheek aanwezig. Speciaal voor de bezoekers staan ze klaar om jou te helpen met tips om je speurwerk vooruit te helpen, hetzij helpen een boek te zoeken, via PC of handmatig. Vergeet niet dat het wel jij bent dat het werk moet afmaken.

Volgende medewerkers staan regelmatig te beschikking op zondag: Cecile Vanooteghem, Miet De Groote, Christiane Van Winckel en Louis Gevaert.

PC in bib 

Een computer in de bibliotheek staat ter beschikking van de bezoekers om het register van de bidprentjes of van Cageweb te raadplegen.

Het is onze ambitie om van onze website een onmisbaar instrument te maken bij het opzoeken van de documenten die in ons documentatiecentrum te vinden zijn. Wij zoeken een of meerdere vrijwilligers die dit willen helpen waarmaken.

Website 

Onze website zal 'met tijd en boterhammen' groeien tot een bron van informatie. 

Als we er de medewerkers voor vinden kan dit een boeiend instrument worden om je opzoekingen te bevorderen. Wie daaraan wil meewerken neemt contact op met Louis Gevaert.
Vanaf dag 1 hebben we reeds een en ander opzoekbaar gesteld en het kan met jou hulp vanaf morgen groeien.

Internet heeft heel wat mogelijkheden

Dankzij het internet kan je van thuis uit al heel wat informatie vinden. Neem niet klakkeloos over, maar probeer zelf wat je vindt op zijn juistheid te controleren. 

Het zelf doornemen van documenten geeft je een eigen kijk op de door jou opgezochte gegevens en kan een meerwaarde worden in jou werk. 

Wie start met zijn opzoekingswerk is in het DSMG op een goed adres om van onze medewerkers tips te krijgen tijdens zijn opzoekingen.

Via www.CaGeWeB.be kan u thuis zien wat er reeds jaren in onze bibliotheek aanwezig is. Weet dat die lijst van ondertussen 22.000 boeken in onze bibliotheek een periode achter blijft ten opzichte van de schenkingen, de verwerking is afhankelijk van de vrije tijd van onze medewerkers.

Vanaf juni 2019 is er overal in het convent Engelbertus connectie met een nieuw Wifi netwerk: dlink-DC82-5GHz
En is er in elk lokaal de mogelijkheid om met een draad aan te sluiten op ons snel netwerk.

Laatste bijwerking: 15 april 2024.